23.10.2018

SPØRSMÅLSRUNDE 

 

1) HVILKEN DIAGNOSER HAR DU AKKURAT NÅ? 

Jeg har dessverre en del diagnoser. På papiret har jeg

– Kompleks PTSD

– Dissosiativ Lidelse

– Unnvikende personlighetsforstyrrelse

– Atypisk Anoreksi

– Emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse, Type Borderline personlighetsforstyrrelse

Så kommer også OCD til å settes etterhvert som den er utredet skikkelig, men har fått bekreftet at jeg har det- og mine nærmeste vet det godt..,. 

2) HVILKEN DIAGNOSER PÅVIRKER DEG MEST I HVERDAGEN?

Det er et veldig vanskelig spørsmål, mitt sykdomsbilde er veldig komplekst så alt henger på en måte sammen. Men om jeg skal prøve å spesifisere noe så påvirker vell PTSD’en, dissosiasjonen, OCD’en og Anoreksien meg mest. 

3) NÅR DU KJENNER DEG DÅRLIG, HVA MOTIVERER DEG TIL Å KOMME DEG GJENNOM DAGEN? 

Min mor og mine to småsøsken  er mine største grunner til å stå opp å kjempe. Men, det hjelper også å tenke at jeg vil oppnå noe her i livet, jeg vil gjøre en forskjell. Jeg vil ikke at noen- ikke en gang min verste fiende skal måtte gå gjennom det jeg har gjort og gjør. Så det som holder meg i gang er disiplin med tanke på å bli friskere og bedre fungerende for mor og søsken, og for at jeg skal kunne gjøre en forskjell for andre i vanskelige situasjoner. Uansett hva. 

4) FØLER DU AT FOLK HAR SVIKTET DEG OPP GJENNOM KAMPEN DIN? PÅ HVILKEN MÅTE?

Ja, så absolutt. Psykiatrien har vell sviktet meg på det groveste, da kan jeg vell nevne en av dem som har sviktet som er Ålesund psykiatrisk sengeost. At jeg der f.eks sovnet i beltesenga de stadig la meg i, at de sa jeg latet som, at jeg måtte gi meg med å ville være syk osv. Det er mye vondt som har skjedd når jeg har vært innestengt når jeg har trengt hjelp. Man er hjelpesløs på slike steder, og plassen har ansvaret for deg. Man er sårbar, og når da mennesker som har makt over deg er der,  som i tillegg ikke ønsker å hjelpe…da blir det ingen god match. 

5) HVORDAN GÅR DET PÅ DET NYE BEHANDLINSSTEDET? 

Nå har jeg så vidt vært her i 1 døgn. Det er krevende men annerledes og mye bedre enn de plassene som er styrt av regler fra staten. Personalet her er støttende, forståelsesfulle og de er de første som ser og forstår min dissosiasjon. 

6) HVORDAN FANT DU DET BEHANDLINGSSTEDET DU ER PÅ NÅ? 

Det må du nesten spørre min mor om, heheh.. Jeg aner ikke. Dette er det mamma som har fiksa! ( Takk <3 ) 

7) TRIVES DU?

Altså, kanskje litt tidlig å si. Det er mye å sette seg inn i men tror det kan bli bra. Er for eksempel ikke tilgang på WIFI mellom de og de tidene noe som vanskelig for meg med tanke på at jeg er blogger, amatør journalist osv. Men, skal få det til uansett! Jeg har jo lovet oppdateringer. 

8) HVA ER DET BESTE ØYEBLIKKET DU HAR HATT I DAG? 

Samtale med psykiater som er min hoved behandler, han var veldig snill og lett å prate med! 

9) HVEM ER FAVORITTEN DIN I AUSTEVOLL? 

Oi! Jeg har flere favoritter i Austevoll, haha! 

10) SETTER DU PRIS PÅ FØLGERNE/LESERNE DINE?

JA! Uten dem er min stemme mot å endre helsenorge til det bedre ingenting. Da kan jeg likeså snakke med en vegg. Så jeg er mer enn takknemlig for alle som engasjerer seg i mitt arbeid. 

Tusen takk, dere er gull.

 

– M.M.M

 

Her får du innblikk, kunnskap og informasjon om det å leve med Tourette Syndrom. Men også litt om POTS. Målet er å nå ut til de som sliter med Tics og Tourette Syndrom, samt deres pårørende. Det langsiktige målet er å få startet en stiftelse slik at det kan opprettes flere tilbud for de som trenger behandling for sine tics i Norge. Og for å gi muligheten til mer forskning, også rundt POTS som er et relativt "nytt" syndrom, som legene i Norge vet lite om. Håper du vil være med! - MMM
Posts created 167

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top