PLASTIKK

 

BAMBUS

Er det noe som står i fokus for tiden så er det klimaet og miljøet vårt. Jeg har helt klart blitt mer miljøbevisst av dette. Men, samfunnet gjør det ikke akkurat lett for oss å til en hver tid spare miljøet. ” Vil du ha en pose?” spør de på butikken. Min løsning til det er kjøpte miljøvennlige poser som jeg har med meg når jeg skal til butikken. Det anbefaler jeg at alle tenker seg å prøve!

Miljøvennlige poser!

En butikk jeg vil skyte av er Stormberg i mitt nærområde, de gir kundene miljøvennlige poser uten å spørre. Det er ti stjerner i boka!

Ellers er det mange tenkelige situasjoner man blir tvunget til å ikke handle miljøbevisst. For eksempel når man skal kjøpe såpe, det kommer som regel i plastikk. Og man kjøper det igjen og igjen, for vi trenger det jo! Hvorfor gjør ikke regjeringen noe med akkurat dette? Gjør de med hensikt vanskelig for oss?

Mindre plastikk!

Heldigvis fant jeg denne med 80% mindre plastikk, som jeg bruker til å fylle opp i min miljøvennlige såpedispenser.

Gjør vi alle litt, bare litt- så hjelper det.

Jeg sier ikke at alle skal eller må bli helt opptatt av miljøet. Men jeg tenker at små endringer i hverdagen utgjør mye og stor forskjell for miljøet vårt.

Men jeg skjønner vanskeligheten. Det er lettvint å bruke plastikkposer som både søppelposer og diverse. Men, man trenger ikke gi slipp på posene. Men kanskje heller kjøpe en rull med poser som er laget for å spare miljøet. Det står som regel på pakken.

Selv bruker jeg også veganske produkter, såper, tannkrem, tannbørste, q-tips osv.

prøv! så snakkes vi.

-M.M.M

 

Spørrerunde September!

Hei!

Da var det på tide med en ny spørrerunde, det er lenge siden, so here we go!

 

1)Har du en du har et godt øye til/liker?

Nei, ikke egentlig. Men finnes mange kjekke gutter der ute!

2) Kjenner du den personen som utsatte deg for overgrep? 

Ja, det gjør jeg. Vi er i familie.

3) Hvis du skulle hatt jobb/utdanning, hva hadde du ønsket?

Eldreomsorgen eller klinisk ernæringsfysiolog:)

4) Hvorfor var pupillene dine så store på ett av innleggene dine?

Både på grunn av medisinene jeg fast går på og belysning.

5) Har du epilepsi eller PNES?

Jeg har dissosiative anfall av forskjellig art, men også PNES.

6) Kan du se for deg barn og familie en gang i framtiden?

Jeg kan ikke se for meg det slik som ting er nå, men jeg håper det er det framtiden bringer. Jeg har veldig lyst til å adoptere et barn som trenger et hjem.

7) Hvor savner du mest å bo? 

Årømyran i Molde

 

DET VAR ALLE SPØRSMÅLENE FOR DENNE GANGEN, TAKK FOR DERE SOM DELTOK!

 

SMIIIIL

-M.M.M

 

 

 

 

Forstyrrelsen som nekter å gi slipp

Det er du, kjære Anoreksi.

Jeg har i flere dager prøvd å få i meg mat, det har gått fint i noen dager og jeg har lagt på meg litt. Noe som skaper et uendelig kaos i hodet mitt. som jeg trodde var over… det var det ikke denne gangen heller.

Nå avskyr jeg igjen alt med kalorier. Både mat og drikke som inneholder næring er noe jeg ikke fordrar.

25.september kommer Beste på besøk! ( kommer innlegg ) og jeg gruer meg til at hun får se meg, hele meg. Ikke bare ansiktet mitt på facetime, eller stemmen min gjennom en telefon. Hun får se det de andre ser, det jeg ikke ser. “en tynn jente”, “du er bare bein, et skjelett”

Jeg skal prøve å forberede Beste på at jeg ikke ser ut slik som hun såg meg sist, og at det er greit.

Jeg gleder meg hvert fall til besøk.

Kalium nivået mitt er lavt, så har blitt satt på kaliumtilskudd og skal ta nye blodprøver samt ta EKG denne uken. Vi får se hvordan det går. Tror nok det går helt fint. Men det er alltid like “spennende” å se prøveresultatene.

I dag innrømte jeg også min avhengighet av avføringspiller til min behandler. Det var greit å kunne si fra om det. Men de har ikke lov til å ta dem fra meg.

Og så rart som det høres ut så er anoreksien en av mine bestevenner, men også en av mine verste fiender. Den gir meg kontroll men den dreper meg samtidig. Jeg unner ingen denne lidelsen. Den tar så mye. Og jeg har enda ikke fått hjelp for min anoreksi, uansett hvor mange ganger jeg har blitt sondeernært, eller hvor mange ganger jeg har hatt en farlig lav BMI. Alle med en spiseforstyrrelse skulle blitt tatt mer alvorlig, hvert fall de som har fylt 18 og oppover. Når jeg var mindre hadde de lav toleranse for helsen min, nå som jeg er 19 år og snart 20, så venter de gjerne til jeg nesten dør før det skjer noe. Er det sånn det burde eller skal være?

” du er ikke tynn nok” – anoreksien

” Du må skjule kroppen din, den er for feit” . anoreksien

” spiser du legger du på deg med en gang!” – anoreksien

” lyv til de rundt deg om hva du har fått i deg”- anoreksien

” hold deg opptatt. Bare ikke spis!” anoreksien

 

jeg håper jeg en dag møter et menneske eller en avdeling som ser og forstår min spiseforstyrrelse

 

-M.M.M

 

 

 

“Ja men, du ser ikke anorektisk ut”

Kom det ut av en dame ( Overskriften )

Når jeg ikke har spist på to måneder,

når vekten viser undervekt

og

mens jeg har blitt satt på kaliumtilskudd.

Uansett, så er det ikke lurt eller ok å kommentere om noen “ser ut” til å ha en spiseforstyrrelse eller ikke. Skal jeg spørre/si til folk ” Ja, men klærne du har på deg passer ikke helt trynet ditt” eller ” ja, ja men du har litt for flat rumpe til å med jeans”

NEI, NEI OG NEI.

” du ser ikke anorektisk ut “

Man skal ikke påpeke slikt hos folk, samme med kviser, rynker og bla bla. Som om personen ikke vet det selv? og uansett, hva er fasiten på en kropp med spiseforstyrrelse? Det er ikke slik at man må være undervektig for å ha en spiseforstyrrelse. Man kan like så godt være over eller normalvektig. Blir sint når folk alltid skal påpeke slike  ting.

Og når jeg sier at jeg har anoreksi, ikke si at det ikke ser slik ut. Det er faktisk litt dumhet i å si det.

Så til alle sammen som er usikre… IKKE KOMMENTER KROPPEN TIL NOEN MED ANOREKSI ELLER ANNEN SPISEFORSTYRRELSE. OG HELLER IKKE SI AT DE SER GODT UT. Det gjør spiseforstyrrelsen verre.

Kanskje rart for dere? men det er realiteten.

Spør heller hvordan det går, hva personen har lyst til å gjøre i dag, om dere skal ta dere en gåtur eller noe annet enkelt.

poenget mitt med innlegget er rett og slett, bry deg om deg selv og dine problemer og la vær å kommenter andre’s problematikk på en negativ måte, visst du ikke har en intensjon om å hjelpe så hold kjeft.

takk.

-M.M.M

SMERTENE KOM TILBAKE

“visst smertene kommer tilbake, må du ringe oss opp igjen”

Og det gjorde de, smertene kom tilbake, akkurat de samme smertene som var tilstede før mitt første besøk hos PRIVATØYELEGEN i Sandvika.

Hun sjekket øynene mine igjen, etter mitt tredje besøk. Jeg har fått tilbake sårene på øynene mine. Av hva, og hvorfor vet jeg ikke- det eneste jeg vet er at de er der og at det er derfor jeg har sterke smerter som ikke en gang Paralgin forte og Paracet klarer å dempe.

Man skal ikke undervurdere øynene sine, jeg bruker mange timer av dagen til å gå å være redd grunnet øynene mine. Tenk om jeg blir blind?- tenker jeg ofte. Av og til spør jeg til og med “blir jeg blind?”

Sjekker tåreproduksjonen min

Jeg er glad jeg har funnet en øyelege som tar meg på alvor og som prøver å hjelpe meg. Jeg har fått de to samme kurene som sist. En antibiotikakur og en kortisonkur.

Det er travelt å ha så vondt i øynene hele tiden, det skaper mye stress og jeg hemmes i hverdagen.

Prøver uansett å gjøre det beste ut av det. Og håper at jeg snart får komme inn til sykehuset for å sette botox og jeg håper kurene hjelper fort og at det varer denne gangen.

-M.M.M

 

Jeg har begynt å spise igjen!

Både venner, familie og de som jobber på Recoverysenteret har vært og er fortsatt redd og forvtila over situasjonen min. Det gikk nesten 2 måneder uten noe fast føde. Til slutt klarte jeg ikke få i meg noe og ble av det sengeliggende. Jeg gråt etter hjelp og fikk valget av å ta en Colagen shot eller bli innlagt på sykehus som sist. Jeg valgte shotten, selv om det tok over 1 time før jeg klarte å få den ned. Nå tar jeg den 3 ganger daglig.

Meg som skriver til dere:)

 

Men, jeg er hvert fall på rett vei nå, og har i dag klart å spise litt pizza.

Jeg går også på næringsdrikker om dagen.

Jeg er i følge de rundt meg tynn, jeg skjønner ikke helt det. Men når jeg tenker tilbake på at jeg måtte til barneavdelingen på Cubus for å kjøpe meg bukser for noen dager siden blir jeg litt tankefull. Er jeg sant det de sier?

Jeg er uansett redd, redd for å gå opp i vekt og ikke lengre være tynn, redd for at ingen skal se hvor vondt jeg har det om jeg ikke er alvorlig  undervektig, tanker, tanker, tanker!

Jeg har fortsatt ikke fått hjelp til å bearbeide anoreksien min, så jeg er redd den enten ikke vil gi slipp eller at den kommer tilbake. For avsluttet er den ikke… Det gjør meg litt redd, det er forferdelig å ha anoreksi, og å være vitne til noen som har det. Har jeg skjønt på de rundt meg.

De ble så glade når jeg spiste litt igjen og at jeg slapp sykehus.

Det eneste positive med å dra på sykehus er at jeg får sonde. Men alle de kjedelige, tunge timene er vanskelige, så jeg får heller jobbe litt hardere sammen med folk jeg kjenner. På sykehuset er det kun ukjente og de bruker lang tid med å gi meg fastmedisinene mine o.l

Jeg må klare dette.

Og husk GW!

-M.M.M

Bo og omsorg

Hello followers!

Jeg har en liten nyhet til dere.

EGENPLEIE ER VIKTIG

Jeg har nå vært innlagt under spesialhelsetjenesten i nesten et år i strekk. Uten noen som helst forbedring både sett fra min side og min behandler’s side.

Vi snakker derfor litt om å gi meg et tilbud om et annet type opphold. Mer som et hjem. Dette er ikke fastslått enda, siden det er en lang prossess og det er mange som må godkjenne tiltaket, derfor er vi kun i tenkeboksen enda.

Jeg er litt skeptisk siden forrige gang jeg var på et lignende tiltak, ble jeg svært dårlig behandla.

Men dette føles til å være noe bedre, og jeg kan alltid dra til leiligheten min.

Jeg vet ikke hva det tenkes angående hvordan tilbudet skal være, men det oppdaterer jeg om.

Det er hvert fall godt å ha en behandler som ser det samme som meg på de fleste plattformer. Vi kommer alltid til enighet, og det er betryggende. Behandleren min stoler jeg på, og det er ikke mange jeg stoler på.

Det var synd at det som skulle være 4 måneder for nedtrapping av medisiner har blitt til et mye lengre opphold uten forbedring. MEN, jeg har trappet ned en del av Vivalen. Så kun negativt er det ikke. Jeg er også kjent med personalet her og føler meg trygge på de fleste.

Nå gjelder det å få på plass framtiden, så jeg ikke står på stedet hvil.

Jeg prøver å bruke tiden min på å gjøre ting som er bra for meg. Som ansiktsmaske og en god dusj. Dessverre får jeg ikke i meg noe mat, så får ikke trent. Anoreksien er fortsatt veldig påtrengende.

HAR DU FORSLAG TIL BLOGG-TEMA?

Går det ikke bra, så går det over.

 

-M.M.M

MILJØET

Er du en person som tenker på miljøet? Det er et ganske hett tema for tiden.

Jeg synes det er synd at det finnes så utrolig mye søppel i naturen vår, og at vi som forårsaker dette ikke ser ut til å klare å gjøre noe med det.

De fleste kjører egne biler istedenfor å ta offentlig transport.

og

Husk på at tyggisen og snusen du spytter ut av bilvinduet kan drepe et dyr. F.eks en fugl.

Jeg kjenner også jeg blir trist når jeg kommer over videoklipp av dyr som har klart å surre seg i søppel, eller spist søppel, som enten dør eller får varige skader om ingen hjelper dem.

Søppel hører ikke til i naturen vår!

Om du så  bare gjør en liten forandring, så er det bedre enn ingenting. Jeg bruker Bambus tannbørster og q-tipser samt tannkrem. Anbefales!

Små ting gjør store forskjeller.

Sorter søppelet ditt selv om du tror det havner på samme plass uansett ( da har hvert fall du gjort ditt!)

Bytt til bambus tannbørste

Gjenbruk ( F.eks gi klær til Fretex )

Mindre kjøring i bil

Kaste mindre mat

Rydde etter deg ( søppel)

Pante flasker

Kjøp og salg på Facebook

Istedenfor poser på butikken bruk en sekk eller kjøp en handleveske på butikken

 

Det er utrolig hva man kan gjøre for å stoppe retningen kloden vår er på vei.

Gjør en innsats!

Utfordring fra meg til deg: Gå en tur og plukk opp  søppel i 15-20 minutter. Gjerne send bilde i kommentarfeltet så jeg får se!

-M.M.M

 

 

 

 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top