Akutt-psykiatrien VS Recoverysenteret

Tenkte det kunne være “spennende” for dere å vite hvor stor forskjell det er her jeg er nå, på Recoverysenteret VS på et offentlig psykiatrisk sykehus ( lukka )

Lukka Akutt psykiatrisk:

 • Ingen lås på rommet, heller ikke på badet
 • Ingen frihet til å gå ut når du måtte ønske
 • Behandlere bestemmer ofte ting over hodet på deg
 • Medisiner er ofte løsningen de går for
 • Belter og tvangsmedisinering
 • 3 Vaktskifter i døgnet

Recoerysenteret:

 • Lås både på badet og døren inn til rommet, man har egen nøkkel
 • Aldri låste yttedører, fri bevegelighet
 • Behandlerene lytter til pasientene
 • Medisinering er ofte sistevalget
 • Det blir ikke tatt avgjørelser over hodet på deg med mindre det er snakk om liv eller andres sikkerhet
 • Medleverturnus
 • Omsorg og empati

Og mer kunne jeg skrevet på lista. Men dette er altså den store forskjellen. På Recoverysenteret er jeg ikke et dyr i fangenskap. Jeg er et menneske med verdi som blir lytta til.

Greit nok at utenom rommet mitt så har de egne nøkler slik at de får låst kontorer eller låse opp rommene om nødvendig o.l. Men slik må man nesten ha det på slike plasser. Det er vell det eneste jeg kan komme på som er likt en lukka psykiatrisk avdeling.

Jeg er veldig glad for å få være her, 4 måneder har snart blitt 1 år. Og jeg tror dette er plassen for meg.

Jeg kan dessverre ikke skrive mer enn at jeg er på et Recoverysenter, da jeg ønsker at visse personer ikke skal vite hvor jeg er.

Uansett, her på Recoverysenteret har vi egne kokker som lager fantastisk mat. De står virkelig på morgen til kveld slik som alle de andre ansatte her.

 

vi har også egne «piloter» som selv har hatt det tøft og som har vært tidligere pasienter eller nåværende innlagt her. De kommer opp med aktiviteter og ideer til oss andre. Og de hjelper til med å få sykehuset opp og fram.

Dere er flinke, piloter!

Det jobber blant annet psykiatere, psykologer, sykepleiere, vernepleiere, og barnevernspedagoger her.

Jeg har ikke vært på en bedre sted i mine 10 år inne i psykiatrien.

Det er også helt greie rom her og man får innrede dem slik man vil. Vi har to stuer, en peisestue og en stue med tv. Vi har også mange fine uteplasser. Det er også et treningsrom her.

Si fra om du lurer på noe!

-M.M.M

Her får du innblikk, kunnskap og informasjon om det å leve med Tourette Syndrom. Men også litt om POTS. Målet er å nå ut til de som sliter med Tics og Tourette Syndrom, samt deres pårørende. Det langsiktige målet er å få startet en stiftelse slik at det kan opprettes flere tilbud for de som trenger behandling for sine tics i Norge. Og for å gi muligheten til mer forskning, også rundt POTS som er et relativt "nytt" syndrom, som legene i Norge vet lite om. Håper du vil være med! - MMM
Posts created 167

2 thoughts on “Akutt-psykiatrien VS Recoverysenteret

 1. Er det mulig å si noe om hvorvidt du føler du har bedre forrutsetninger for å kunne skrives ut ‘for godt’, og fungere normalt på egenhånd engang innen overskuelig fremtid under den behandlingen som gis på det stedet du er nå kontra de tradisjonelle psykiatriske behandlingsstedene?.. <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top