EMDR – den vanskelige hjelpen

Jeg sitter i en stol med behandleren min ved siden av meg. Jeg får et headsett og to brikker å holde i. Headsettet gir svake prikkelyder i det ene øret, så i det andre. Brikkene jeg holder i lyser hver for seg og vibrerer. De skal stimulere meg til å klare meg bedre, holde fokus, ikke falle bort, tenke mer rasjonelt.

Behandler ber meg tenke på spesielle ting i hendelsen jeg har fortalt om, og han ber meg ta et godt åndedrag mellom hvert stopp.

Neste gang er det en ny hendelse som skal gåes gjennom, og jeg vet akkurat hvilken hendelse jeg trenger å gå gjennom nå.

 

Jeg har vært borti mange traumebehandlinger tidligere, og ingen av dem har vært til så stor hjelp. Det jeg merker med EMDR behandlingen er at den går så mye dypere enn de andre traumebehandlingene jeg har vært gjennom. I timene med EMDR sitter jeg og svetter og skjelver av vonde følelser. Jeg må til og med av og til spørre meg selv om jeg klarer dette her, men selvfølgelig må jeg det.

Jeg er veldig glad for at jeg har den behandleren jeg har, han er en god mann som allerede har vært til stor hjelp for meg. Han har lært meg mye. Og jeg vet jeg kan stole på han. Noe som er en god ting å føle på  hos en behandler!

 

Til nå er det dette jeg kan skrive om EMDR. Men kan selvfølgelig skrive et innlegg til når jeg har kommet mer inn i det.

Jeg håper jeg klarer hele prosessen, men av og til blir jeg usikker når jeg føler på hvor vanskelig det er når jeg står i det.

 

 

 

  • M.M.M

 

 

Her får du innblikk, kunnskap og informasjon om det å leve med Tourette Syndrom. Men også litt om POTS. Målet er å nå ut til de som sliter med Tics og Tourette Syndrom, samt deres pårørende. Det langsiktige målet er å få startet en stiftelse slik at det kan opprettes flere tilbud for de som trenger behandling for sine tics i Norge. Og for å gi muligheten til mer forskning, også rundt POTS som er et relativt "nytt" syndrom, som legene i Norge vet lite om. Håper du vil være med! - MMM
Posts created 167

One thought on “EMDR – den vanskelige hjelpen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top