Feildiagnosisert med shizofreni- 2018

Det var en svært vanskelig tid, hvor jeg hørte flere stemmer som både kommanderte meg til å slutte å ta medisiner, spise og drikke.

Etter mange innleggelser konkluderte overlegen med at jeg var schizofren. Noe som kostet meg et halvt år som innlagt i strekk. 4 uker av de månedene var på en psykosepost ved Østmarka i Trondheim. Hvor de konkluderte med at jeg aldri har vært eller er psykotisk, og at schizofreni diagnosen var feil.Jeg fikk dog bort to diagnoser, men de satte også flere diagnoser en jeg i utgangspunktet hadde.

Etter mange år har jeg sett hvordan mange av psykotiske pasienter er, og jeg lignet ikke i det hele tatt. Så hvorfor jeg fikk schizofreni, vet jeg ikke.

Pasienter i psykose lever på en måte i en drøm i våken tilstand. De får ofte store problemer med hygiene og egenomsorg, klesvask og det å generelt holde det rent og ryddig rundt seg. De kan også ha problemer med kommunikasjon, og noen mister helt språket sitt.

Misforstå meg rett, jeg ser ikke ned på dem med shizofreni, tvert i mot. Men for meg var ikke den diagnosen rett.

Mange blir redde når de hører ordet “shizofren”, e tenker ofte med en gang at de er farlige mennesker som går rundt alene og gjøre faenskap. DET kan jeg avkrefte.

 

beskrivende ordtak

Vanlige “friske” mennesker kan gjøre kriminalitet ut av det blå de også, det er ikke slik at shizofrene går rundt og gjør kriminalitet hele tiden.

Jeg har snakket med mange psykosepasienter opp gjennom. Og vet du hva? de er helt herlige!

filmprodusentene skulle ikke hatt lov til å produsere groteske filmer om psykotiske pasienter. Da burde det hvert fall vært infromasjon på forhånt om at filmen er sært overdreven eller urealistisk. Sliek filmer gir mennesker ute i verden et urelalistisk syn på hva psykose egentlig er.

Pasienter med en psykose deifineres heller ikke med diagnosen sin. DE har både personlighet og forskjellige interesser.

Jeg har hatt det supert med så kalte “psykosepasienter”

 

 

 

Her får du innblikk, kunnskap og informasjon om det å leve med Tourette Syndrom. Men også litt om POTS. Målet er å nå ut til de som sliter med Tics og Tourette Syndrom, samt deres pårørende. Det langsiktige målet er å få startet en stiftelse slik at det kan opprettes flere tilbud for de som trenger behandling for sine tics i Norge. Og for å gi muligheten til mer forskning, også rundt POTS som er et relativt "nytt" syndrom, som legene i Norge vet lite om. Håper du vil være med! - MMM
Posts created 167

2 thoughts on “Feildiagnosisert med shizofreni- 2018

  1. Beklager men jeg må faktisk rette litt på deg nå. Psykosepasienter har ikke større utfordringer med hygene og renslighet osv en andre psyisk syke. Du har psykosepasienter like oppegående som angstpasienter, og du har angspasienter like skakkjørte som psykosepasienter. Som psykosepasient selv vet jeg hva jeg snakker om. Og jeg er ikke unntaket. Kjenner mange. Og har møtt mange i psykiatrien som har problemene du nevner uten at deg er psykose involvert. Dessverre så er det ofte disse psykosetilfellene du ser, som du vet har psykose. Jeg feks, du hadde aldri gjetta det. Ordinær jobb, trener, venner, egen bolig. Dog like psykosepasient, med dårligere perioder. Men fortsatt, om du møter meg på psyk – du klarer ikke gjette det av og se meg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top