Fordi jeg bor i Norge får jeg ikke medisinen jeg trenger

Hei

Det er vanskelig for meg å skrive dette innlegget, da jeg ikke er i form. 

Etter jeg fikk diagnosen POTS har helsesystemet svikta helt. De har ikke oppfølgt meg som avtalt. Det har gått så langt at jeg begynte å google etter hjelp. Jeg kom over en dansk spesialist som har hjulpet en jente i samme situasjon som meg i 2015. Jeg sendte en epost til denne spesialisten, uten noen forventing om svar.

Så ser jeg på telefonen min ” Jeg vil gjerne hjelpe deg”.

Etter utredningen av spesialisten fikk jeg påvist ME, da den henger sammen med POTS diagnosen min. Han forklarte hvordan immunforsvaret mitt jobber mot seg selv. Og hvorfor kroppen min reagerer som den gjør. I Danmark har han behandlet 850 pasienter med POTS/ME utløst av HPV vaksinen. Som også er mitt tilfelle. Men Norge vil ikke hjelpe, jenta jeg nevnte tidligere var nødt til å få intravenøst saltvann. Norge ville ikke gi henne det. Og Norge vil ikke ha hjelp fra leger i andre land, og er de eneste i EU. Dette gjelder også at leger utenfor Norge ikke får skrevet ut resepter.

Den danske spesialisten vil skrive ut en medisin til meg for Me, og noen spesielle saltkapsler til bruk av behandling ved POTS. Slik at jeg ikke blir dehydrert. For å gjøre dette må min fastlege skrive ut reseptene i samarbeid med spesialisten. Som vil ha et tett samarbeid med min fastlege om tilstanden min og medisineringen. Men Norge har ikke endret seg stort siden 2015, og fastlegen min sa nei. Nå prøver jeg desperat etter å få tak i en lege som vil hjelpe.

I går var jeg på St.olavs på øyeavdelingen, det er en dagstur. I dag er jeg i veldig dårlig form på grunn av turen. Så det var uheldig å få et nei av fastlegen på en fra før av dårlig dag.

Det ble et kort innlegg da jeg ikke klarer å skrive mer. Men noen ting må fram i lyset.

-MMM

Her får du innblikk, kunnskap og informasjon om det å leve med Tourette Syndrom. Men også litt om POTS. Målet er å nå ut til de som sliter med Tics og Tourette Syndrom, samt deres pårørende. Det langsiktige målet er å få startet en stiftelse slik at det kan opprettes flere tilbud for de som trenger behandling for sine tics i Norge. Og for å gi muligheten til mer forskning, også rundt POTS som er et relativt "nytt" syndrom, som legene i Norge vet lite om. Håper du vil være med! - MMM
Posts created 167

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top