Hemmeligheten bak B-preparater

Piller kun nok for en uke.

 

Da jeg først fikk B-preparater ble jeg rolig, fri fra angst, jeg sov godt og fikk en slangs rus av dem.

Etterhvert trengte jeg mer og mer for å få samme effekt.

Nå, etter mange år som bruker av B- preparater får jeg ikke lengre den effekten jeg fikk de første ukene. Men jeg må ta dem, for visst ikke venter et helvete med kroppslige reaksjoner og abstinenser som ikke kan hemmes av noe som helst annet enn pillene dem selv.

Jeg håper legene ikke er godt kjent med hvor avhengighetsskapende disse pillene er, hvor mye de ødelegger og hvor nesten umulig det er å seponere disse pillene. For hvis legene vet, at pasienten legen forskrev disse pillene til, hvis legen vet at det blir et helvete uten like med avhengighet, abstinenser og et eget fengsel for pasienten, da er legen ( sorry utrykket ) en forferdelig dårlig lege.

Ja, pasienter trenger sikkert hjelp av sterke beroligende, da B- preparater for en liten stund, men pass på tegn på avhengighet, leger!

Jeg skylder ikke på legene som nå skriver ut disse medisinene til meg , for de har faktisk ikke et valg. De vet at jeg ikke klarer meg uten, de vet om avhengigheten, og de synes det er forferdelig synd å se en så ung jente som meg få livet sitt ødelagt på grunn av uvitne leger eller psykiatere.

Eller har jeg vært så full av angst, full av uro, full av faenskap at de måtte gi meg masse piller?

Eller er faktumet at psykiatrien ikke orker å gjøre jobben sin, så de stappet i meg alt de kunne for å ha minst mulig arbeid?

Langvarig bruk av B-preparater gir de samme symptomene man fikk dem for. Altså angst og uro, gjerne for nye ting.

Jeg har plutselig angst for å sitte i bil, jeg har angst for mørketiden, jeg klarer ikke utføre et MR av kneet mitt ( enda jeg for noen år siden, da jeg ikke gikk på B- preparater. Både tok MR av hode og kropp ), jeg tåler ikke bråk, jeg klarer ikke ha på headsett hjemme å høre musikk, jeg sliter med å slappe av, panikkanfall oppstår ofte. Men det blir enda verre om jeg ikke tar pillene, skjelving, oppkast, EKSTREM uro, angstanfall, hallunisasjoner, søvnløshet and so on!

Men alt ordner seg vell til slutt?

-M.M.M

Her får du innblikk, kunnskap og informasjon om det å leve med Tourette Syndrom. Men også litt om POTS. Målet er å nå ut til de som sliter med Tics og Tourette Syndrom, samt deres pårørende. Det langsiktige målet er å få startet en stiftelse slik at det kan opprettes flere tilbud for de som trenger behandling for sine tics i Norge. Og for å gi muligheten til mer forskning, også rundt POTS som er et relativt "nytt" syndrom, som legene i Norge vet lite om. Håper du vil være med! - MMM
Posts created 167

4 thoughts on “Hemmeligheten bak B-preparater

  1. Har du vurdert å prøve å slutte helt, da med god oppfølging selvfølgelig? Du har sikkert tenkt over det altså, og jeg vet jo ikke så mye om hvordan ting er for deg og om det er uaktuelt. Men selv om man er avhengig og b preparater og det er helt grufult hvertfall en lengre periode å slutte så finnes de som klarer å slutte. Men mitt inntrykk er at leger ofte ikke oppmuntrer så mye til å slutte. Slike bprep gir mye bivirkninger, og for noen mer enn andre. Og ja, noen slike medisiner kan gi mer angst for noen, spesielt tidspunktet når de går ut av kroppen mener jeg. Jeg skulle ønske det ikke ble gitt ut slikt så lett som det ofte gjør. Men når en først er avhengig synest jeg imotsetning at man bør få det altså. Det er bare så mange som ikke hadde trengt å bli avhengige tror jeg. Og er så trist å høre at folk er avhengig av slikt og får slike forferdelige bivirkninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top