Hornhinnetransplantasjon?

Kjære. kjære følgere…!

Det har gått lang tid siden jeg la ut et skikkelig innlegg. Jeg beklager det. Jeg trengte en liten pause fra bloggingen.

Uansett, så er jeg sterkere tilbake- med masse nye ideer og planer.

Som dere vet så sliter jeg med øynene mine, jeg har operert venstre øye, men ikke egentlig gitt dere noen oppdateringer etter det. Operasjonen skulle stoppe progresjonen av øyesykdommen min, Keratokonus. Dessverre så har det ikke hjulpet. Under operasjonen kom det fram et stort arr på pupillen min, som resulterte i en noen komplikasjoner.

Etter kontroll i Februar 2021 viser det forverring av synet på venstre øye, samt også bekreftet forverring av sykdommen på det såkalte “gode øyet” (høyre øyet.) Jeg har 5% syn igjen på venstre øye, Jeg dro hjem med beskjed om at de også kommer til å operere det “gode” øyet for at jeg forhåpentligvis ikke skal miste synet på begge øynene. Jeg ble  henvist til en spesialist i Levanger. Spesialisten hadde i oppgave å tilpasse en linse for venstre øyet mitt, en hard linse som for de fleste med keratokonus skal gi synet tilbake. Han fikk også i oppgave å gi meg filterbriller, som jeg faktisk sitter med nå. Siden jeg er veldig lyssky.

Filterbriller 🙂

På grunn av arret fikk jeg ikke et bedre syn av den tilpasset linsen. Spesialisten vurderte at linsen gjorde mer vondt enn godt.  Han tenker at eneste utvei er den jeg har fryktet mest. En hornhinnetransplantasjon. Jeg fikk med meg 2 filterbriller som tar bort blått lys, samt fått valgt ut noen kule briller som jeg skal bruke hele tiden, selv om det kun er for at jeg skal se bedre på det gode øyet , enn så lenge…

Tar det med et SMIL

Min største frykt er å miste mer av synet på det høyre øyet, slik at jeg blir blind. Jeg tuller ofte med det, selv om jeg er redd. Jeg vil ikke være negativ, men jeg vil heller ikke ta sorgene på forskudd.

 

V

Her får du innblikk, kunnskap og informasjon om det å leve med Tourette Syndrom. Men også litt om POTS. Målet er å nå ut til de som sliter med Tics og Tourette Syndrom, samt deres pårørende. Det langsiktige målet er å få startet en stiftelse slik at det kan opprettes flere tilbud for de som trenger behandling for sine tics i Norge. Og for å gi muligheten til mer forskning, også rundt POTS som er et relativt "nytt" syndrom, som legene i Norge vet lite om. Håper du vil være med! - MMM
Posts created 167

2 thoughts on “Hornhinnetransplantasjon?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top