Hva er galt med hjertet mitt?!

Kjære, kjære følgere.

Jeg lovte dere å legge ut jevnlige blogginnlegg, slik ble det ikke – selv om jeg hadde lyst. Jeg har hatt dårlig samvittighet en stund for å ikke klare å holde det jeg har sagt til dere.

Til mitt “forsvar” har jeg ikke følt meg bra, og jeg har ikke skjønt hva det var. De som har fulgt meg en stund vet at jeg har slitt med alvorlige spiseforstyrrelser. Og derfor fått og hatt hjerteproblemer.  Kanskje også derfor hjertet mitt er slik som det er nå?

Dere skjønner. Spesielt de to siste dagene ( i går og i dag ) har jeg følt meg veldig slapp og rar. Jeg har tenkt at jeg kanskje bare er skikkelig utmatta, helt til pulsen min plutselig økte til over 180 slag i minuttet. Jeg sto helt i ro. Jeg ble fjern, hvit på leppene og hvit på fingrene mine. Jeg hadde talevansker, pustet tungt og var “lett i hodet” /eller fjern, det føltes ut som jeg skulle segne om. Hendene mine var heller ikke like i temperatur.  Mamma ringte 113, de hastesendte meg til legevakten. Men jeg kom meg ikke inn dit før mange timer senere. Dette fordi vakthavende lege på legevakten var på utrykning en annen plass. Jeg ble sendt hjem i mellomtiden. Da jeg endelig ble oppringt av legen på legevakten var pulsen fortsatt høy og de andre kroppslige symptomene tilstede. Vi snakket på telefon og jeg kunne få komme inn for å ta et EKG. Legen var en ung dame som var hyggelig og flink. Hun tok seg tid til meg. Jeg forklarte henne at jeg lenge har slitt med hjertet og tidligere hatt hjertesvikt på grunn av anoreksien min. EKG var fin. Jeg spurte likevel om mye, og jeg forklarte at jeg vegrer meg for å dra til legevakten fordi jeg tidligere har blitt stigmatisert og møtt med lite forståelse bare fordi jeg er psykisk syk. Hun forsto.

 

Jeg sa til henne at dette er en av mange episoder, men at denne var mer alvorlig- at den gjorde meg ekstra redd og at jeg trodde jeg kom til å få hjertestans. Jeg utrykte min frustrasjon over at alle leger sjekker meg for hjerteinfarkt eller slag, og så lenge det ikke er det så er liksom alt “ok”, og jeg blir sendt hjem igjen.

 

Jeg nevnte til legevakten at jeg har hørt om en sykdom som gir anfall med Takykardi. Denne sykdommen heter Postural Takykardisyndrom også kjent som PODS forklarte legen meg. Jeg passer i de symptomene som ble nevnt. Og legevakten sa jeg helt klart må få meg sjekka av en hjertelege på sykehuset, noe vi begynte med men som jeg ikke ble ferdig med da jeg bodde i Oslo og tilhørte Ahus. Jeg er IKKE diagnostisert med PODS. Men det er noe som jeg må utredes for, da så mye stemmer med de symptomene jeg har i forhold til de symptomene som stemmer med PODS.

 

Om jeg får et slikt anfall i natt må jeg ringe legevakten igjen, om det skjer igjen i morgen er jeg nødt til å ringe fastlegen min. Men hun er som regel ikke ledig på Torsdager. Blir jeg for dårlig og for  redd ringer jeg uansett til 113.

 

 

 

Jeg klarer meg.

 

Her får du innblikk, kunnskap og informasjon om det å leve med Tourette Syndrom. Men også litt om POTS. Målet er å nå ut til de som sliter med Tics og Tourette Syndrom, samt deres pårørende. Det langsiktige målet er å få startet en stiftelse slik at det kan opprettes flere tilbud for de som trenger behandling for sine tics i Norge. Og for å gi muligheten til mer forskning, også rundt POTS som er et relativt "nytt" syndrom, som legene i Norge vet lite om. Håper du vil være med! - MMM
Posts created 167

One thought on “Hva er galt med hjertet mitt?!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top