Kronisk elveblest

Ja, da har jeg fått påvist kronisk elveblest.
Jeg som trodde jeg skulle slippe unna både utslett og allergier, som elveblest og atopisk eksem. Selv om min lillebror har slitt med både astma og diverse allergier.

Jeg har elveblest akkurat nå, jeg har harde kuler på store deler av kroppen samt kløende mønster som flytter plass på noen sekunder. Det klør noe inni Helve…… Og utvikler seg til det verre for hvert døgn. Som hevelser under beina.

Det verste av alt er at jeg ikke tåler Prednisolon (kortison) , som er medisinen mot elveblesten. Skal henvises til hudlege hvor hudlegen skal finne årsaken til hvorfor jeg hele tiden får disse utbruddene, samt finne en medisin jeg tåler. Men mange rundt meg er 100% sikre på at jeg får elveblest på grunn av stress. Jeg har jo tatt blodprøver for å sjekke om jeg har noen allergier, i følge blodprøvene har jeg ikke det. Kanskje hudlegen tar noen etterlengta prikk tester, så er jeg helt sikker på at det er stress og ikke en matvare jeg reagerer på.

Har smurt meg med aloe vera og en hjemmelagd vidunderkur. Det funker mot kløe i en viss tid, men så er det jo sånn med elveblest at utslettet hele tiden flytter på seg, og da klør det jo på en ny plass. Og ikke nok med det så hovner føtter og hender opp.

Jeg merker også at elveblesten går hardt ut over arrene mine, elveblesten lager kuler på dem som kan sprekke opp. Det gjør både vondt og det gir fare for infeksjoner.

Jeg husker godt de første ukene jeg hadde alvorlig elveblest,som til slutt utviklet seg til hevelser både under beina og i håndflatene, jeg klarte ikke gå. Men legevakten tok meg aldri seriøst, enda jeg var det flere ganger. ” Milena ringer stadig legevakten og hun kan ikke forvente å få hjelp hele tiden” husker jeg en lege sa.
Jeg ringer forresten kun legevakten når det er nødvendig. “Beklager” for at jeg ringer litt oftere enn andre. Sorry not sorry?


Unner virkelig ingen elveblest, om det så er en gang, eller kronisk. fysj!

Om du har kronisk elveblest og du har noen kjerringråd, gjerne kommenter i kommentarfeltet!

Her får du innblikk, kunnskap og informasjon om det å leve med Tourette Syndrom. Men også litt om POTS. Målet er å nå ut til de som sliter med Tics og Tourette Syndrom, samt deres pårørende. Det langsiktige målet er å få startet en stiftelse slik at det kan opprettes flere tilbud for de som trenger behandling for sine tics i Norge. Og for å gi muligheten til mer forskning, også rundt POTS som er et relativt "nytt" syndrom, som legene i Norge vet lite om. Håper du vil være med! - MMM
Posts created 167

4 thoughts on “Kronisk elveblest

  1. Hei. Jeg har også kronisk elveblest.. hatt det siden 6-7 klasse på barneskolen. Idag er jeg 27 år. Ingen utslag på allergitester annet enn nikkelallergi. Tar 10 mg cetirizin hver kveld, det har jeg gjort siden jeg fikk elveblest. det holder det i sjakk. uten allergitabletter holder jeg ikke ut. Får mer allergi hvis jeg er stressa tror jeg.

  2. Har også kronisk elveblest! Når det svir på sitt værste bruker jeg å ta en litt kaldere dusj å «kjøle» meg ned. Kan også bruke kluter med kaldevann for å roe sviingen 🙌🏻

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top