Mer alvorlig enn antatt…

Hei!

Jeg har lenge slitt med det hudleger og leger har sagt kun er en kraftig elveblest. Det startet i 2018.

I dag, 13.10.2020 var jeg hos hudspesialist Theis, og hans studenter. Jeg hadde først en samtale med en ung og flink student om plagene, hvor jeg viste utslett på meg selv og også på bilder. Jeg hadde også en hard kul i panna når jeg var der. Etter samtalen kom Theis inn og 2 studenter til.

Theis var veldig hyggelig, og jeg merket at han ville hjelpe, og at han kunne og likte jobben sin. Jeg fortalte at de legene jeg har vært hos tidligere kun har sagt at jeg har elveblest og at jeg må smøre meg inn med Eurax. Det synes Theis og studentene var et rart råd, da Eurax ikke hjelper mot eleveblest kløe. Theis fikk medisinlisten min, hvor det bekrefter at jeg går på 2 antihistaminer, Vallergan 50 mg og Cetrizin 50 mg. Samtidig har jeg over lengre tid fått Xolair injeksjoner (over 3 mnd )- og det har heller ikke vært til hjelp. Theis sa at om jeg kun hadde hatt vanlig elveblest skulle de tingene ha hjulpet for lenge siden. Jeg viste også Theis og studentene bilder av hevelser, i ledd og under beinene mine, samt inni hånden, lepper og at jeg får  kuler i ansiktet. Utslettet angriper også arrene mine.

Theis gjorde en enkel test, for det er ingen tvil om at jeg har elveblest. Han fant ut at jeg har Trykk elveblest. Altså jeg får elveblest om jeg rører huden min eller visst noe rører huden min. Han tok baksiden av en penn og skrapet litt hardt på hånden min. Vanligvis skulle rødheten ha gått bort etter en liten stund. Men hos meg hovnet jeg opp, og jeg har fortsatt merke.4 timer senere. Det vil si at når noe trykker på huden min, får jeg en reaksjon. Noe som kan forklare hvorfor jeg får utbrudd på natt. For da ligger jeg jo på en madrass.

Men, det som bekymret Theis er at jeg hovner opp i leddene mine, og hovner opp under bein og inni hendene mine, samt får harde kuler i ansiktet. Og at medisinene mine ikke fungerer mot elveblesten.

Det ble konkludert med at det mest sannsynlig er snakk om en sjelden autoimmun sykdom som angriper blant annet ledd og arr… Så jeg skal ta blodprøver allerede i morgen. Men det er også bekreftet at jeg har en sjelden form for elveblest.

Tenk om Theis er mannen som endelig finner ut av de fysiske plagene mine? Jeg tror det.

Tusen takk Theis og studentene 🙂

 

-M.M.M

 

Her får du innblikk, kunnskap og informasjon om det å leve med Tourette Syndrom. Men også litt om POTS. Målet er å nå ut til de som sliter med Tics og Tourette Syndrom, samt deres pårørende. Det langsiktige målet er å få startet en stiftelse slik at det kan opprettes flere tilbud for de som trenger behandling for sine tics i Norge. Og for å gi muligheten til mer forskning, også rundt POTS som er et relativt "nytt" syndrom, som legene i Norge vet lite om. Håper du vil være med! - MMM
Posts created 167

3 thoughts on “Mer alvorlig enn antatt…

  1. Hei, har Theis funnet ut av dette, har elveblest som deg kronisk og ingen medisiner hjelper. Kun fått konstantert trykk elveblest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top