Når anoreksien har kontrollen

Jeg har ikke helt vært ærlig med dere. Dette på grunn av at jeg ville skjerme familien min fra mer sykdom, jeg ville være så lite plagsom som mulig, selv om de sier jeg ikke er plagsom.

 

Anoreksien har tatt tak i meg igjen.  Og jeg har tilbake følelsen av at ingen helt forstår hva dette innebærer for meg. ” bare spis en frukt”, ” drikk litt brus” , “næringsdrikk”?

Et drops gjør meg redd, pepsi max gjør meg redd, tyggis gjør meg redd, alt gjør meg redd. Er det vanskelig å forstå? kanskje…

Jeg tar blodtrykk og puls hver morgen og hver kveld

Jeg tar blodsukker når jeg føler meg ekstra sliten

Jeg veies 2 ganger i uken

Jeg tar jevnlige blodprøver

Pulsen min er konstant høy, og blodtrykket begynner å bli dårligere og dårligere på morgenen.

Jeg prøver så godt jeg kan, å få i meg ett eller annet. En halv næringsdrikk, eller noe annet som jeg vet hvor mange kalorier inneholder. Men når de rundt meg tenker at jeg må ta ansvar selv, og ikke nevner næringsdrikk eller har tid til å sitte med meg under den ekstra vanskelige tiden under inntak av næring- så lurer anoreksien seg til å slippe og jeg tørr ikke nevne det selv, fordi jeg får kun straff, straff fra meg selv- men samtidig noen andre, anoreksien.

Jeg ser det ikke selv, at jeg ser syk ut. Brillene skjuler det godt.

Jeg går fram og tilbake i en kjedelig gang, jeg ser føttene mine ta sine steg, uansett. Til og med når jeg ikke har lyst så går jeg tusener av skritt hver eneste dag og natt. Jeg er veldig sliten, og skulle ønske anoreksien hadde hviledager, men det har den ikke.

OCD min har også forverret seg betydelig. Alt må være rent og ryddig. Det betyr mer bevegelse. Og jeg må også pleie meg selv hele dagene.

Jeg tørr ikke veie meg om jeg ikke har dusjet dagen før, siden jeg føler at om jeg ikke har gjort det vil fettet i håret mitt bety mye for hva vekten vil si. Jeg har en trang til å klippe av meg det lange håret mitt, bare for å veie litt mindre.

Vær så snill å forstå at jeg ikke velger dette…

Jeg har ALDRI fått behandling for anoreksien. Kun blitt tvangsforet ved alt for lav vekt, men det er kun behandling av kropp og ikke selve sykdommen.

 

Takk for at du leste.

-M.M.M

 

Her får du innblikk, kunnskap og informasjon om det å leve med Tourette Syndrom. Men også litt om POTS. Målet er å nå ut til de som sliter med Tics og Tourette Syndrom, samt deres pårørende. Det langsiktige målet er å få startet en stiftelse slik at det kan opprettes flere tilbud for de som trenger behandling for sine tics i Norge. Og for å gi muligheten til mer forskning, også rundt POTS som er et relativt "nytt" syndrom, som legene i Norge vet lite om. Håper du vil være med! - MMM
Posts created 167

2 thoughts on “Når anoreksien har kontrollen

  1. Håper du har noen å prate med en venn psykolog eller en i familien jeg har anroksia fra jeg var 13 til 23 det som utløste det var svømmelæreren min sa at går jeg ned en kilo så svømte jeg fortere da var slankehysteriet i gang. Greide å bli bra men har det alltid i bakhodet så jeg har ikke vekt i huset for da er man fort i gang igjen hadt noen tilbake slag men har en flott psykolog som tar tak i meg med en gang hvis angsten eller noe annet slår meg ned.lykke til husk jeg heier på deg og har trua på at dette greier dette masse trøsteklemmer fra meg til deg 💖💖

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top