Noe ansatte burde tenke på ( psykiatriske sykehus )

Som vanlig, så tenker jeg. Og jeg overtenker gjerne.

Å være 20 år, eller voksen. Og det å være myndig og oppegående… Men samtidig bli tatt fra friheten til å bare gå inn på et vaskerom for å vaske klærne mine, miste friheten til å lage mat når jeg har lyst, det å ikke vite hva jeg får til middag, det å være avhengig av folk som tjener penger på meg, avhengig av  demmers nøkkel som gir dem adgang til rom som er helt nødvendig for meg å bruke!

Det er veldig vanskelig, For eksempel som nå nettopp. Jeg måtte spørre en ansatt om en støvsuger. Men h*n kunne ikke låse opp for meg siden h*n var den eneste ansatte i fellesmiljøet.

Det er altså dårlig bemanning, og kanskje litt feilprioriteringer. Det er lov, og ingen av de som jobber her sin feil. Men de alle burde ha i bakhodet at jeg og vi er helt avhengig av dem. Det er IKKE gøy å mase om å få gå ned på vaskerommet, det er IKKe gøy å mase om butikkturer, støvsuger, medisiner, mat o.l. Hør igjen, det er IKKE morsomt!

Jeg har en helt nyoppusset leilighet hjemme, jeg er fult kapabel til ivareta min egen hygiene, mine egne klær, lage min egen mat, min egen leilighet. Men jeg har ikke muligheten.

Hva med når jeg kjenner på angst? Jeg har et rom jeg kan føle meg ” trygg ” på, Men jeg har ikke familien  min i nærheten, jeg har generelt veldig lite som kan hjelpe på angsten. Utenom medisiner.

Jeg har kjøpt inn engangskluter, vaskemidler og alt jeg trenger for å vaske rommet når jeg selv ønsker. Men å kjøpe en støvsuger vil være å gå litt langt. Jeg har invistert i bedre søppelbøtter og klesdunk på rommet, fordi det som var, var for skrøpelig.

 

De ansatte er her i en uke, så får de hjem til sin frihet. Jeg blir igjen.

Tenk på det.

-M.M.M

Her får du innblikk, kunnskap og informasjon om det å leve med Tourette Syndrom. Men også litt om POTS. Målet er å nå ut til de som sliter med Tics og Tourette Syndrom, samt deres pårørende. Det langsiktige målet er å få startet en stiftelse slik at det kan opprettes flere tilbud for de som trenger behandling for sine tics i Norge. Og for å gi muligheten til mer forskning, også rundt POTS som er et relativt "nytt" syndrom, som legene i Norge vet lite om. Håper du vil være med! - MMM
Posts created 167

2 thoughts on “Noe ansatte burde tenke på ( psykiatriske sykehus )

  1. Bra skrevet. Og burde være mer bemanning, og tror ikke alle tenker hvor nedverdigende mye kan føles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top